Publicat 20/5/2014 10:16:37 +02:00CET

Kosovo.- La UE enviarà observadors a les eleccions legislatives del 8 de juny

BRUSSEL·LES, 20 maig (EUROPA PRESS) -

La Unió Europea desplegarà una missió d'observació electoral per supervisar les eleccions legislatives anticipades del pròxim 8 de juny a Kosovo, en resposta a una invitació cursada per la presidenta kosovar, Atifete Jahjaga.

El gruix de l'equip de vuit analistes europeus s'està desplegant ja sobre el terreny per seguir la preparació de les eleccions i més de 80 observadors se sumaran com a part l'equip principal en els pròxims dies, segons ha informat la UE en un comunicat.

La missió, que estarà encapçalada pel vicepresident del Parlament Europeu, Roberto Gualtieri, emetrà la seva avaluació preliminar pocs dies després de les eleccions i el seu informe final, amb recomanacions per millorar futurs processos electorals, poques setmanes després de la publicació final dels resultats electorals.

El desplegament de la missió constitueix un nou senyal del "compromís continu de la UE" amb Kosovo i "reflecteix els esforços a llarg termini de la UE per donar suport a eleccions creïbles, transparent i incloent a Kosovo". La UE també va contribuir a observar les eleccions municipals a Kosovo d'octubre i febrer passats.