Publicat 28/10/2019 10:23:32 +01:00CET

El kirchnerista Alberto Fernández guanya les eleccions presidencials de l'Argentina en la primera volta

El presidente electo de Argentina, Alberto Fernández
REUTERS / AGUSTIN MARCARIAN

BUENOS AIRES, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El candidat kirchnerista, Alberto Fernández, ha guanyat les eleccions presidencials que s'han celebrat aquest diumenge a l'Argentina sense necessitat de celebrar una segona volta i ha derrotat així l'actual mandatari, Mauricio Macri, segons els primers resultats oficials.

Fernández ha obtingut el 47,21 per cent dels vots, mentre que Macri se n'ha adjudicat el 41,42 per cent, d'acord amb l'anunci que ha fet el ministre d'Interior, Rogelio Frigerio, amb el 65 per cent dels vots escrutats.

Tot i que aquestes xifres encara són provisionals, reflecteixen una forta remuntada de Macri, perquè en les eleccions Primàries, Obertes, Simultànies i Obligatòries (PAS) de l'11 d'agost Fernández va obtenir un 47,79 per cent dels vots i el president argentí un 31,8 per cent.

Des de llavors, les esperances de Macri estaven posades, més que en una victòria aquest 27 d'octubre, a forçar una segona volta per mantenir-se a la Casa Rosada a partir del 10 de desembre.

Perquè Fernández es converteixi en president electe aquesta mateixa nit ha de sumar almenys el 45 per cent dels vots o el 40 per cent amb deu punts percentuals d'avantatge sobre Macri.