Publicat 13/6/2020 20:58:10 +02:00CET

La justícia francesa suspèn la prohibició general de manifestar-se

La Torre Eiffel de París al costat d'unes grues
Joel Saget/AFP/dpa

   MADRID, 13 juny (EUROPA PRESS) -

   El Consell d'Estat --última instància per a la via administrativa a França-- ha anunciat aquest dissabte la suspensió de la prohibició general de manifestar-se aprovada en el decret per frenar els contagis pel coronavirus i que limitava a 10 els assistents a un acte en l'espai públic.

   Dijous passat sindicats i la Lliga dels Drets Humans van presentar un recurs contra la mesura, que finalment ha prosperat i ha anteposat el dret de manifestació. Estava en vigor des del 31 de maig, quan es va prohibir per decret qualsevol reunió de més de 10 persones en l'espai públic.

   "El jutge de procediments sumaris del Consell d'Estat considera que la prohibició de manifestacions no està justificada per la situació actual de salut quan es poden respectar les 'mesures de barrera", explica el Consell en un comunicat oficial.

   La sentència matisa que qualsevol manifestació ha de ser objecte d'una declaració prèvia davant l'ajuntament o la prefectura corresponent i que les autoritats policials o el prefecte poden prohibir-la si consideren que és probable que alteri l'ordre públic, fins i tot per raons de salut, o quan les circumstàncies locals ho requereixin.

Contador