Publicat 3/4/2019 17:01:43 +02:00CET

Juncker dona al Parlament britànic fins al 12 d'abril per aprovar l'acord a canvi de retardar el Brexit al maig

Brexit.- Juncker diu que el pacte "completa per no reobre" el 'Brexit' i avisa
Genevive ENGEL/European Parlia / DPA

BRUSSELLES, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha dit aquest dimecres que el Parlament britnic té encara l'oportunitat d'aprovar l'acord de retirada d'aquí al 12 d'abril per obtenir a canvi una prrroga curta, fins al 22 de maig, per assegurar una separació ordenada.

La Unió Europea va donar a Londres fins al 29 de mar per sumar els suports necessaris a la Cambra dels Comuns per tirar endavant el Tractat de Retirada a canvi d'aquest breu retard en el divorci, per els diputats britnics van tombar el pacte per tercera vegada.

Amb tot, Juncker ha dit ara davant del ple del Parlament Europeu que els líders de la Unió Europea haurien de mantenir la prrroga curta sobre la taula en la cimera extraordinria que els reunir la setmana propera amb la primera ministra britnica, Theresa May.

La condició irrenunciable, ha recalcat en el seu discurs, és que l'acord de sortida superi la tramitació parlamentria com a molt tard el 12 d'abril, perqu és la "data última" per prendre una decisió que no afecti el normal funcionament de la Unió Europea.

El 12 d'abril és l'últim dia en qu el Regne Unit podria convocar les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran en tots els estats membre entre el 23 i el 26 de maig.

Per aix, el bloc creu que tota prrroga que superi aquest calendari ha de passar per l'obligació del Regne Unit d'albergar les eleccions europees, cosa que Juncker també ha recordat en la seva intervenció.