Actualitzat 25/11/2018 14:22

Juncker defensa que la solució sobre Gibraltar és "bona" per a Espanya i revela que va parlar amb el Rei

El negociador europeu diu que és un "senyal molt fort" per al futur

BRUSSEL·LES, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha defensat aquest diumenge que la solució trobada per deixar clar que els socis europeus no negociaran cap acord que beneficiï a Gibraltar sense l'acord previ d'Espanya és un "bon acord" per als interessos espanyols.

"Vull dir que l'acord que hem obtingut és un acord bo per a Espanya", ha dit Juncker en una roda de premsa al final de la cimera extraordinària en la qual els caps d'Estat i de Govern de la UE han adoptat el Tractat de Retirada del Regne Unit i la declaració política sobre la relació que volen construir quan el Regne Unit sigui un país tercer.

Juncker ha revelat que durant "els últims dies" va parlar amb el rei Felipe VI sobre la situació, a més de les contactes ja sabuts que va mantenir amb el president del Govern, Pedro Sánchez.

El cap de l'Executiu comunitari ha expressat --amb una frase en espanyol-- el seu "afecte i solidaritat" amb Espanya, després d'advertir que els qui no són espanyols "no mesuren la importància" que té per aquest país aclarir la situació pel que fa a Gibraltar.

Així ha apuntat que es va implicar en les negociacions per resoldre el "problema amb els nostres amics espanyols", perquè aprecia "molt" a "Espanya, al seu rei, al seu primer ministre i al seu predecessor".

A més, Juncker ha defensat l'acord de divorci amb el Regne Unit --únic dels documents adoptats aquest diumenge amb valor jurídic--, perquè creu que és el "millor" i el "únic" acord possible, per la qual cosa ha confiat que tant el Parlament europeu com el britànic compleixin amb el procés de ratificació i no posin traves al negociat.

També el negociador europeu del Brexit, el francès Michel Barnier, ha subratllat el valor dels aclariments que els 27 han recolzat sobre la interpretació que s'ha de donar a l'acord de sortida pel que fa a Gibraltar.

En declaracions a Europa Press al final de la cimera, qüestionat pel fet que les declaracions sobre Gibraltar no tingui validesa legal, Barnier ha dit que es tracta d'un senyal molt fort" perquè els 27 reconeixen el poder de veto d'Espanya.

És el "mandat" que seguirà la Comissió Europea a l'hora de negociar en el futur amb el Regne Unit, ha dit Barnier, i Brussel·les "no acceptarà una altra cosa" que el convingut amb Espanya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés