Publicat 1/4/2019 10:51:34 +02:00CET

La jove vietnamita acusada de matar el germanastre de Kim Jong-un serà posada en llibertat al maig

Corea.- Malisia rebutja posar en llibertat a la jove vietnamita acusada de mata
Mohd Asri Saifuddin Mamat/BERNAM / DPA

KUALA LUMPUR, 1 abr. (DPA/EP) -

Doan Thi Huong, la jove vietnamita acusada de matar Kim Jong-nam, el germanastre de l'actual líder nord-core, Kim Jong-un, ser posada en llibertat el proper mes de maig, segons ha indicat aquest dilluns la Justícia de Malisia.

La decisió ha estat presa aquest dilluns després que el jutge Azmi Ariffin la condemnés a tres anys i quatre mesos de presó després de declarar-se culpable d'"haver causat danys de manera voluntria" a Nam.

Ariffin, que li ha ofert una remissió de la condemna, ha assenyalat que la jove de 30 anys ser posada en llibertat al maig ats que la pena imposada en contra seva inclou els mesos que ja ha passat a la presó a l'espera que se celebrés el judici. Huong va ingressar a la presó al febrer del 2017.

Huong i la jove indonsia Siti Aisyah es van acostar el 13 de febrer del 2017 a Kim Jong-nam, que portava un passaport a nom de Kim Chol, a la sala de sortides de l'aeroport internacional de Kuala Lumpur i li van ruixar la cara amb gas nerviós VX, la qual cosa va provocar la seva mort en poques hores.