Johnson provarà aquest dimarts que el Parlament aprovi una llei per celebrar eleccions el 12 de desembre

Publicat 29/10/2019 11:26:06CET
Boris Johnson, a la Cambra dels Comuns
-/House Of Commons vis PA Wire/d / DPA

LONDRES, 29 oct. (Reuters/EP) -

El primer ministre britànic, Boris Johnson, provarà aquest dimarts que la Cambra dels Comuns aprovi per majoria simple una llei que permetrà celebrar eleccions anticipades el 12 de desembre, per mirar d'engegar així la seva estratègia del Brexit.

Després que la Cambra baixa del Parlament britànic rebutgés aquest dilluns per tercera vegada la seva sol·licitud de convocar eleccions anticipades, la Cambra dels Comuns sotmetrà a votació aquest dimarts una llei amb la qual Johnson només necessitarà el suport de 320 dels 650 diputats que formen l'assemblea.

Johnson, que ha fracassat en el seu intent de materialitzar el Brexit el 31 d'octubre i s'ha vist obligat a sol·licitar un ajornament a la Unió Europea, vol forçar la convocatòria d'eleccions per comptar amb una majoria més reforçada a favor de la sortida de la Unió Europea.

"No permetrem que aquesta paràlisi continuï. D'una manera o d'una altra, hem d'anar a unes eleccions", va afirmar el cap del Govern britànic en la seva compareixença parlamentària d'aquest dilluns.

El resultat d'aquestes possibles eleccions al Regne Unit és tota una incertesa, si es té en compte el cansament pel procés del Brexit i el desgast dels dos principals partits, els laboristes i els conservadors.

En última instància, els electors hauran de triar entre un govern encapçalat per Johnson i centrat a tirar endavant el seu acord del Brexit o un executiu amb el laborista Jeremy Corbyn.