Publicat 9/8/2020 17:29:08 +02:00CET

Johnson fixa com a "prioritat nacional" reobrir les escoles al setembre al Regne Unit

El primer ministre britànic, Boris Johnson
Archie Brooksbank/The Gym Group / DPA

   MADRID, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

   El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha declarat aquest diumenge que la reobertura de les escoles al país s'ha convertit en una "prioritat nacional", malgrat les recomanacions d'alguns experts que li han demanat que no ordeni l'inici de l'any escolar el mes que ve, atès que la pandèmia segueix activa.

   "Mantenir tancades les escoles un moment més de l'absolutament necessari és socialment intolerable, econòmicament insostenible i moralment indefensable", ha argumentat Johnson en un article al 'Daily Mail'.

   "Ara que tenim els coneixements necessaris, la reobertura dels col·legis és una obligació moral", ha manifestat el 'premier', al·ludint precisament al punt que més qüestionen els experts: la falta de capacitat del Govern per identificar els vectors de contagi.

   El primer ministre es manté en la idea que un tancament perllongat ha de ser l'últim recurs i que, de tornar a declarar restriccions per l'aparició de nous brots, haurien d'aplicar-se a negocis i no a serveis públics ni a la resta de la població, segons han explicat fonts properes a Downing Street a Press Association, en una informació recollida per DPA.

   Les vacances escolars al Regne Unit acaben a principis de setembre. La setmana passada, no obstant això, experts del Col·legi Universitari de Londres van advertir que les mesures de rastreig al país no estan prou desenvolupades com per permetre la tornada segura a les escoles.

   Les autoritats sanitàries britàniques han confirmat un total de 55 noves morts i 758 casos de coronavirus en les últimes hores, segons l'últim balanç oficial publicat el dissabte, dia en què els treballadors sanitaris van sortir als carrers en demanda de salaris més justos. En total, el país ha registrat 46.566 morts i 309.763 casos.