Actualitzat 27/4/2020 10:45:12 +00:00 CET

Johnson insta a "no tirar per terra el sacrifici dels britànics"

Boris Johnson
Stefan Rousseau/PA Wire/dpa

MADRID, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha tornat aquest dilluns a la feina després de superar el coronavirus i ha aclarit que el seu govern encara no ha fixat cap calendari per a la desescalada, tot i que ha cridat a fer tot el possible per "no tirar per terra aquest sacrifici".

El 'premier' ha recalcat que el virus és "el pitjor desafiament al qual s'ha enfrontat el país des de la guerra", i ha volgut donar les gràcies a tots els qui col·laboren per combatre'l. "Hem fet progressos", ha dit davant de la seva oficina a Downing Street.

No obstant això, la situació encara és de "màxim risc", per la qual cosa ha cridat a no precipitar-se en la relaxació de les mesures. El Regne Unit, amb més de 154.000 infectats i més de 20.000 morts, va decretar el confinament el 23 de març, amb retard en relació amb altres països europeus.

"Em nego a tirar per terra el sacrifici del poble britànic", ha explicat Johnson, en al·lusió a un possible "segon pic". "No puc dir com de ràpid o lent es faran els canvis, ni tan sols quan es faran", ha afegit, després de prometre que les decisions es prendran "amb la màxima transparència possible".

El 'premier' britànic es va veure obligat a cedir les seves competències al ministre d'Exteriors, Dominic Raab, després d'ingressar a l'hospital, el 6 d'abril, i un cop va rebre l'alta, el dia 13, es va instal·lar a la residència oficial d'estiu de Chequers per recuperar-se.