Johnson bromeja a l'ONU i afirma que alguns polítics britànics volen un Brexit interminable

Publicat 25/9/2019 11:19:21CET
Boris Johnson (Recurs)
Andrew Parsons

MADRID, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha bromejat aquest dimarts que, si alguns membres del Parlament britànic se sortissin amb la seva, el Brexit seria un procés interminable com el turment de la figura mitològica grega Prometeu.

Segons l'Enciclopèdia Britànica, el déu grec Zeus va castigar Prometeu per robar el foc dels déus i el va lligar a una muntanya i va enviar una àguila perquè es mengés el seu fetge, que tornava a créixer per ser menjat una i altra vegada.

"Això va continuar per sempre, una mica com ho faria l'experiència del Brexit al Regne Unit si alguns dels nostres parlamentaris se sortissin amb la seva", ha afirmat Johnson davant l'Assemblea General de les Nacions Unides, segons ha recollit el diari local 'Telegraph'.

Més de tres anys després que el Regne Unit votés en un referèndum per abandonar la Unió Europea, el país continua profundament dividit sobre la qüestió i el procés del Brexit s'ha vist immers en la confusió. Johnson ha promès que el Regne Unit abandonarà el bloc abans del 31 d'octubre, passi el que passi.

En el seu discurs davant l'Assemblea General de l'ONU, el primer ministre britànic també ha parlat sobre les tecnologies, i ha recalcat que l'objectiu del Regne Unit ha de ser que "les tecnologies estiguin dissenyades amb les garanties adequades per protegir la nostra gent".

"Junts hem d'assegurar-nos que els nous avenços reflecteixin els nostres valors", ha afegit.