Johnson assumeix l'acord amb Brussel·les com a única forma de sortir de la UE

Publicat 3/11/2019 10:51:32CET
31 October 2019, England, London: UK Prime Minister Boris Johnson visits Metropolitan Police training college in Hendon. Photo: Aaron Chown/PA Wire/dpa
Aaron Chown/PA Wire/dpa

LONDRES, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha declarat aquest diumenge que l'única forma d'abandonar la Unió Europea passa per l'acord que ha negociat amb les autoritats de Brussel·les, tal com ha reconegut en una entrevista concedida a Sky News.

"L'única forma de sortir de la UE, l'única manera de complir el Brexit, consisteix a continuar endavant amb l'acord que tenim, ha declarat Johnson en una compareixença que suposa el tret de sortida de la seva carrera cap a les eleccions del 12 de desembre.

Aquesta declaració coincideix amb una informació publicada aquest dissabte per 'The Times', que anticipava els preparatius d'un nou "manifest conservador" en el qual Johnson declararà l'abandonament de la seva idea d'"aconseguir el Brexit o morir en l'intent", és a dir, una ruptura neta amb Brussel·les.

En l'entrevista, Johnson ha relacionat aquest canvi de rumb amb la incapacitat per arribar a un acord econòmic especial amb els Estats Units que hagués suposat una taula de salvació davant allò que hauria estat una tumultuosa sortida del bloc europeu sense acord previ.

En aquest sentit, el primer ministre britànic ha declarat que el president nord-americà, Donald Trump, s'ha equivocat amb aquesta negativa.

"Qualsevol que vegi el nostre acord pot veure que és un acord extraordinari", ha assegurat el primer minstre. "Em temo que, en aquest sentit, el president dels Estats Units ha comès un error manifest".