Publicat 10/5/2020 20:32:32 +02:00CET

Johnson anuncia un sistema de cinc fases de reobertura que s'aplicarà per zones només a Anglaterra

   Les persones que no puguin teletrabajar hauran d'anar al seu centre de treball

   MADRID, 10 maig (EUROPA PRESS) -

   El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha anunciat un sistema de cinc fases per a la represa de l'activitat que s'aplicarà per zones i només a Anglaterra, ja que Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord mantindran el confinament més dur.

   "El Sistema d'Alerta Covid estarà gestionat per un nou Centre Conjunt de Bioseguretat. Com més alt sigui el nivell, les restriccions seran més dures i estrictes. Hi haurà cinc nivells d'alerta", ha explicat Johnson en un discurs televisat.

   Així, el Nivell 1 significaria que la malaltia ja no està present al Regne Unit, mentre que el Nivell 5 seria el pitjor escenari: "La situació que tindríem si el Sistema Sanitari Nacional hagués estat sobrepassat", ha indicat.

   Durant el confinament el Regne Unit estava en Nivell 4. "I gràcies al vostre sacrifici ara estem en posició d'iniciar la transició al Nivell 3", ha explicat Johnson. Aquest Nivell 3 no suposa la fi del confinament.

   "Encara que hem aconseguit avanços i hem complert algunes de les condicions donades, de cap manera complim les cinc i per això senzillament no és el moment de posar fi aquesta setmana al confinament", ha argumentat.

   No obstant això, sí que s'aixecaran algunes restriccions. "Hem dit que heu de treballar des de casa si podeu i només heu d'anar a treballar si no hi ha alternativa. Hem de subratllar que qualsevol que no pugui treballar des de casa, per exemple en la construcció o la indústria, ha de ser emplaçat activament a anar a treballar", ha dit.