Publicat 10/7/2019 10:51:27 +02:00CET

John Major engegarà una acció legal si Johnson suspèn el Parlament per tirar endavant el Brexit

Brexit.- John Major pondrá en marcha una acción legal si Johnson suspende el Parlamento para sacar adelante el Brexit
REUTERS / HANDOUT . - Archivo

LONDRES, 10 jul. (Reuters/EP) -

L'ex-primer ministre conservador britànic John Major ha assegurat aquest dimecres que, si Boris Johnson arriba a ser primer ministre i decideix suspendre el Parlament per tirar endavant el Brexit el 31 d'octubre, ell estaria disposat a emprendre una acció legal per bloquejar la seva actuació.

Johnson, que és el preferit per convertir-se en el proper primer ministre, s'ha negat a descartar la possibilitat de suspendre el Parlament per garantir que el Regne Unit abandoni la Unió Europea el 31 d'octubre amb o sense acord amb el bloc comunitari.

En una entrevista concedida a la ràdio de la BBC, Major ha dit que caldria impedir una crisi constitucional com la que suposaria suspendre el Parlament i que la reina Isabel II es veiés immersa en aquesta conjuntura de suspendre la cambra legislativa.

"Per tancar el Parlament el primer ministre hauria d'acudir a la la reina i demanar-li permís per suspendre'l", ha indicat. "Si el primer ministre li sol·licita aquest permís, és gairebé inconcebible que la reina no li concedeixi", ha explicat. "Llavors ella es trobaria enmig d'una controvèrsia constitucional en la qual cap polític seriós no hauria posat la reina", ha assegurat.

Major ha destacat que si s'arriba a aquesta situació, "hi hauria una cua de gent que demanaria una revisió judicial". "Jo estaria preparat per anar i sol·licitar la revisió judicial", ha assegurat l'ex-primer ministre conservador britànic.