Publicat 18/11/2019 10:56:41 +01:00CET

Jeanine Añez rep l'ambaixador de la UE a Bolívia, l'espanyol León de la Torre

Jeanine Añez
REUTERS / MARCO BELLO

MADRID, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

L'autoproclamada presidenta interina de Bolívia, Jeanine Áñez, ha rebut aquest diumenge l'ambaixador de la Unió Europea a Bolívia, l'espanyol León de la Torre, a la seu oficial del Palacio Quemado.

La reunió pretenia "concretar un seguit d'acords" per consolidar la democràcia i impulsar un procés electoral, segons recull l'agència de notícies Fides. Durant la trobada, De la Torre ha destacat que l'auditoria de l'Organització d'Estats Americans (OEA) que va propiciar la sortida d'Evo Morales del poder "és molt clara".

"Ha estat una reunió per intercanviar punts de vista sobre què passa al país, oferir la cooperació de la Unió Europea de cara a un procés electoral reeixit a Bolívia", ha explicat el diplomàtic després de la reunió amb Añez.

León de la Torre ha esmentat en concret els avanços de la taula de diàleg que ha convocat la Conferència Episcopal Boliviana (CEB), amb el suport de la UE.

"Crec que el comunicat de l'OEA és molt clar. Esperem les propostes de Boliva per veure com podem ajudar", ha apuntat el diplomàtic, segons recull el diari bolivià 'Página Siete'.

Així, ha assegurat que el bloc comunitari dona suport a les gestions de diàleg en curs per recuperar i consolidar la democràcia i ha advertit que "cada mort dificulta la pacificació".

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  Treballen en l'extinció d'un foc en una empresa a Sant Fruitós de Bages (Barcelona)

 3. 3

  L'Ajuntament de Lleida demana al Govern competència en habitatge per mobilitzar pisos buits

 4. 4

  Crema una furgoneta a la carretera C-32 a Sant Pol de Mar (Barcelona)

 5. 5

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona