Jair Bolsonaro veta un projecte de llei destinat a incentivar el cinema brasiler

Publicat 29/12/2019 14:30:47CET
El president del Brasil, Jair Bolsonaro
Marcos Correa/Presidencia Brasil / DPA

MADRID, 29 des. (EUROPA PRESS) -

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha vetat un projecte de llei destinat a incentivar el cinema brasiler, perquè estendria fins el 2024 un seguit de beneficis fiscals centrats en l'àmbit l'audiovisual.

Els beneficis fiscals en qüestió es canalitzarien a través del Pla Fiscal Especial per al Desenvolupament de l'Activitat Cinematogràfica i la renovació de la llei audiovisual brasilera. Es destinarien a la modernització i expansió de les sales de cinema de tot el país i a la producció de cinema i televisió nacionals.

Segons el Govern del Brasil, el veto s'ha imposat a causa d'un problema tècnic perquè, segons han argumentat, el projecte no aclareix la font de finançament ni els impactes pressupostaris que tindrien els incentius.

"Quan el Congrés aprova un benefici fiscal, ha d'assenyalar d'on provenen els diners per finançar-lo", ha indicat el secretari audiovisual del Govern, André Sturm, segons ha recollit el diari 'Folha de Sao Paulo'.

"Desafortunadament, això no s'ha fet, llavors el que passa és que ara el projecte de llei ha de tornar al Congrés", ha postil·lat. El veto del president del Brasil obliga el projecte de llei al fet que el Congrés torni a considerar-lo, cosa que finalment podria anul·lar-lo.

No obstant això, Sturm ha assegurat que els beneficis s'aprovaran quan es facin els canvis necessaris en el projecte de llei. "Ha estat un assumpte absolutament tècnic", ha insistit.

El veto al projecte de llei té lloc després que Bolsonaro hagi atacat en diverses ocasions la producció audiovisual brasilera, la darrera vegada dijous passat, quan va qüestionar la seva qualitat. "Quant temps hem estat sense fer una bona pel·lícula, no?", va preguntar el mandatari.

Contador