Actualitzat 25/8/2014 11:36:01 +00:00 CET

Itàlia rescata gairebé 4.000 immigrants durant el cap de setmana

Inmigrantes rescatados por la Marina italiana
Foto: MINISTERIO DEFENSA ITALIA

ROMA, 25 Ago. (EUROPA PRESS)

L'operació 'Mare Nostrum' llançada per Itàlia per assistir els vaixells amb immigrants en perill prop de les seves costes ha rescatat entre divendres i aquest diumenge gairebé 4.000 indocumentats que pretenien entrar al país a bord de diferents embarcacions, segons ha informat aquest dilluns el Ministeri de Defensa italià.

   Segons ha precisat, en les nombroses operacions d'assistència, en les quals també han participat vaixells de la Capitania de port i mercantils, també s'han recuperat 25 cadàvers d'immigrants.

   Dissabte, la patrullera 'Sirià' va rescatar 73 immigrants a bord d'una llanxa inflable "en dificultats" i va recuperar els cossos sense vida de 18 immigrants morts en aquest incident. Aquest mateix vaixell també va rescatar 193 immigrants en problemes en una altra embarcació. Tots ells al costat dels morts van arribar diumenge al port de Pozzalo, ha precisat en un comunicat.

   Per la seva banda, la fragata 'Fasan' va desembarcar aquest diumenge a Reggio Calàbria, al sud del país, a 1.373 immigrants i un cadàver recuperats en les operacions que va portar a terme entre divendres i dissabte.

   A més, diumenge a la nit, segons la nota de Defensa, gràcies a la intervenció inicial d'un helicòpter de la Marina Militar i a la posterior arribada de diverses embarcacions de la Marina i d'un vaixell mercant, es va rescatar 364 immigrants després que el pesquer en què viatjaven bolqués "al nord de la costa de Líbia".

   En aquest incident es van recuperar sis cadàvers, mentre que continua la recerca d'altres possibles desapareguts, segons Defensa.