Publicat 7/8/2020 21:19:09 +02:00CET

Irlanda reimposa restriccions a tres comtats per l'augment dels casos de coronavirus

El primer ministre irlandès, Micheál Martin
2020 GETTY IMAGES / CHARLES MCQUILLAN - Archivo

   MADRID, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

   El primer ministre d'Irlanda, Micheál Martin, ha anunciat aquest divendres la reimposició de restriccions durant dues setmanes a tres comtats de l'est del país a causa d'un repunt dels casos de coronavirus.

   Martin ha indicat que aquestes mesures afectaran els comtats de Kildare, Laois i Offaly i ha sostingut que "hi ha una sèrie de brots localitzats que són de gran preocupació". "No podem permetre'ns esperar i veure què passa", ha afegit.

   D'aquesta manera, els residents en aquests comtats no podran sortir-ne, excepte per treballar, anar al metge o per atendre a familiars malalts, mentre que restaurants, bars, cinemes i gimnasos estaran tancats, tal com ha recollit la cadena de televisió RTÉ.

   Per contra, els comerços romandran oberts, sempre que compleixin unes estrictes mesures d'higiene, inclòs l'ús de mascaretes.

   Finalment, els teatres, museus, galeries, casinos i centres culturals estarN igualment tancats, mentre que les reunions en espais públics seran limitades a 15 persones, sempre que es respecti el distanciament social.

   "Som conscients que, mentre avancem, les nostres respostes han de ser més matisades i sostenibles", ha dit Martin. Així, ha recalcat que el coronavirus és encara "una amenaça profunda i urgent" i ha demanat a la població que respecti les mesures imposades per les autoritats.

   Les autoritats irlandeses han confirmat fins avui 26.470 casos de coronavirus, amb 1.772 morts, segons dades recopilades per la Universitat Johns Hopkins i publicades a la seva pàgina web.