Actualitzat 15/7/2020 12:26:30 +00:00 CET

Irlanda celebra la decisió del TGUE que anul·la l'exigència a Apple de tornar 13.000 milions

Paschal Donohoe, ministre de Finances d'Irlanda i president de l'Eurogrup.
Brian Lawless/PA Wire/dpa - Archivo

DUBLÍN, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El Departament de Finances del Govern d'Irlanda, liderat per Paschal Donohoe, nou president de l'Eurogrup, ha celebrat el veredicte del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que anul·la la decisió de la Comissió Europea d'exigir a Apple la devolució de 13.000 milions d'euros més interessos a Irlanda per haver-se beneficiat d'ajuts fiscals il·legals.

"Celebrem la sentència del Tribunal General de la Unió Europea que anul·la la decisió de la Comissió Europea que al·legava que Irlanda havia proporcionat ajut estatal a Apple", ha assenyalat en un breu comunicat el Departament de Finances d'Irlanda, que ha recordat que el país va apel·lar a la decisió de la Comissió perquè no va concedir cap ajut estatal "i la decisió d'avui del Tribunal defensa aquesta opinió".

"Irlanda sempre ha sabut que no es va donar un tractament especial a les empreses d'Apple (ASI i AOE) i que es va cobrar la quantitat correcta d'impostos d'acord amb les normes impositives irlandeses", ha afegit.

Tant Dublín com la multinacional tecnològica havien recorregut la decisió de Brussel·les de fa gairebé quatre anys davant el Tribunal de Luxemburg. Les parts implicades ara disposen d'un termini de dos mesos i deu dies per presentar un recurs de cassació davant el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), la instància superior.