Publicat 5/1/2020 14:10:01 +01:00CET

Iraq.- El Govern espanyol decidirà sobre la missió a l'Iraq en consens amb els aliats

El Rei Felipe (3i), compañado per la ministra de Defensa, Margarita Robles (2i),  i comandaments militars, reben explicacions durant la seva visita a la Base Gran Capità de Besmayah a el Iraq el 30 de gener de 2019.
Casa Real - Archivo

MADRID, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol manté la missió militar a l'Iraq com a part de la coalició internacional contra el terrorisme gihadista, malgrat l'augment de la tensió al país, i decidirà sobre ella en consens amb els aliats, segons fonts governamentals consultades per Europa Press.

Després de la mort del general iranià Qasem Soleimaini en un atac nord-americà, el contingent espanyol a l'Iraq ha reforçat la seva seguretat i les fonts asseguren que les mesures de seguretat seran màximes.

Per la seva banda, l'OTAN va anunciar dissabte que, si bé la seva missió prossegueix, les activitats d'entrenament estan suspeses temporalment, una decisió que també ha pres el Govern alemany.

Les Forces Armades espanyoles estan presents a l'Iraq amb uns 500 militars dins d'una coalició internacional contra el terrorisme gihadista liderada pels Estats Units. També compta amb una altra quinzena d'efectius com a part de la missió d'entrenament de l'OTAN.

Es troben repartits entre Bagdad --en un complex al costat de l'aeroport--, Taji (al nord de la capital) i Besmayah (45 quilòmetres al sud-est, on es troben la majoria).

Segons van informar fonts del Ministeri de Defensa, la ministra en funcions, Margarita Robles, va parlar dissabte amb el coronel del contingent a Besmayah i amb el coronel de la missió de l'OTAN, i tots dos li han transmès que estan prenent les mesures adequades per garantir la seguretat dels contingents.

La ministra Robles també ha estat en contacte durant les últimes hores amb el contingent desplegat al Líban, on al voltant de 600 efectius participen en la missió de l'ONU de vigilància del cessament d'hostilitats a la frontera amb Israel.