Publicat 2/8/2020 17:48:12 +02:00CET

Iran i Emirats celebren una reunió entre rivals per discutir els seus esforços contra la Covid-19

Treballadors mèdics contra el Coronavirus
GETTY IMAGES / GETTY IMAGES - Archivo

   MADRID, 2 ago. (EUROPA PRESS) -

   Iran i la Unió dels Emirats Àrabs, països en principi enfrontats dins de la conflictiva situació de la regió, han celebrat aquest dissabte una insòlita reunió per discutir els seus esforços mutus i la possibilitat de cooperació contra la pandèmia de coronavirus.

   Emirats és considerat com un aliat de l'Aràbia Saudita, principal enemic regional d'Iran, encara que no sempre s'alinea amb el regne àrab, com ocorre al Iemen, on ha donat suport als separatistes suriemenís contra el Govern --soci de l'Aràbia Saudita--.

   Pel que fa a la pandèmia, els seus principals responsables diplomàtics, els ministres d'Exteriors Abdulá bin Zayed Al Nahyan i l'iranià Mohammad Yavad Zarif "van intercanviar salutacions amb motiu de la festa musulmana de l'Eid a l'Adha" abans de compartir informació sobre els seus plans de contenció.

   Al final de la trobada, tots dos països es van comprometre a cooperar per "contenir les repercussions de la pandèmia", segons un comunicat recollit per l'agència oficial de notícies emiratí WAM.

   Iran ha registrat més de 300.000 casos i 17.000 morts per coronavirus, mentre que Emirats ha depassat els llindars dels 60.000 casos i els 350 morts.

Contador