Publicat 23/6/2020 21:27:20 +02:00CET

Investiguen a Mèxic un positiu per Covid-19 en uns trigèmins nounats, un cas sense precedents

Una treballadora sanitària en un hospital de Mèxic durant la pandèmia del coronavirus.
ONU MÉXICO/GABRIELA RAMIREZ

   MADRID, 23 juny (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Sanitat mexicà i el Comitè Estatal per a la Seguretat en Salut i el Comitè Assessor han obert una investigació davant el "cas sense precedents" d'uns trigèmins nounats que han donat positiu per COVID-19.

   La ministra de Sanitat, Mónica Liliana Rangel Martínez, ha lamentat que no existeixi literatura científica sobre aquest tipus de casos, si bé ha especificat que podria cabre la possibilitat que els nounats s'haguessin contagiat a través de la placenta materna.

   Dos dels bebès es troben en condició estable a l'hospital de Sant Luis Potosí, si bé el tercer d'ells està sent tractat per dificultats respiratòries. Els tres van donar positiu en ser sotmesos a la prova, que es realitza per protocol, gens més néixer.

   Les autoritats sanitàries cerquen ara indicis sobre com va poder produir-se el contagi atès que els pares són asintomáticos i es troben a l'espera que els lliurin els resultats de les proves de COVID-19.

   Els investigadors han indicat que un petit nombre de nounats s'han contagiat en diversos llocs del món després del seu naixement, una situació que creuen que no s'ha donat en aquest cas. "És impossible que s'hagin contagiat al moment del part", ha assegurat Martínez.

   La pandèmia de coronavirus ha deixat des del seu inici més de 185.000 contagiats a Mèxic i 22.584 morts en gairebé quatre mesos.

Contador