Publicat 24/5/2019 10:45:11 +02:00CET

La Interpol rescata 50 nens en una operació contra l'abús sexual infantil

DDHH.- Interpol rescata a 50 niños en una operación contra el abuso sexual infantil
REUTERS / EDGAR SU - Archivo

PARÍS, 24 maig (DPA/EP) -

Almenys cinquanta nens han estat rescatats en una operació contra l'abús sexual infantil en una pàgina web, segons ha informat aquest dijous l'organització internacional de Policia Criminal Interpol.

Els investigadors d'abús infantil de la Interpol van descobrir imatges de l'abús a 11 nens a principis del 2017 durant una supervisió de pàgines web secretes, anomenades 'dark web'.

Els investigadors van aconseguir rastrejar les onze víctimes i l'agressor fins a Tailàndia, i l'agressor va ser identificat com l'administrador principal de la pàgina web.

A més, un altre administrador de la web va ser detingut a Austràlia i la Policia va trobar milers d'imatges en els seus dispositius que s'havien fet a Tailàndia i Austràlia.

Segons la Interpol, les autoritats australianes, búlgares, neozelandeses i nord-americanes han participat en la investigació.

El principal administrador de la pàgina web va ser condemnat a 146 anys de presó a Tailàndia el 2018 per càrrecs de comptar amb material de violació de nens, tràfic de persones i abús sexual de menors. El segon administrador va rebre una condemna de 36 anys.

La Interpol ha informat a més que encara estan treballant per identificar 100 nens més que consideren que havien estat abusats. És probable que les investigacions, detencions i rescats continuïn durant diversos anys.