Publicat 6/9/2020 17:58:33 +02:00CET

Instagram tanca el compte a dos humoristes de 'Charlie Hebdo' que van publicar una portada amb Mahoma

Portada de la revista 'Charlie Hebdo'
TWITTER/@CHARLIE_HEBDO_

   La revista torna a publicar les caricatures per l'inici del judici dels atemptats de 2015

   MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

   La xarxa social Instagram ha suspès aquest diumenge els comptes dels humoristes de la revista satírica 'Charlie Hebdo' Laure Daussy i Coco després de publicar la portada de la publicació en la qual apareix una caricatura de Mahoma. L'"error" ha estat esmenat aquesta tarda per l'empresa.

   Daussy i Coco han expressat la seva sorpresa per la mesura, a través dels seus comptes en Twitter aquest dissabte. A la tarda, els seus perfils d'Instagram ja tornaven a estar operatius.

INSTRAGAM DIU QUE HA ESTAT UN ERROR

   "Aquests comptes han estat eliminats per error. Han estat restablertes tan aviat com ens van informar i lamentem qualsevol confusió o perjudici que això pogués haver causat", ha explicat un portaveu d'Instagram a la televisió BMFTV.

   Daussy ha explicat que davant l'imminent començament del judici pels atemptats de 2015 contra la redacció de la revista va decidir tornar a publicar les caricatures de Mahoma.

   A més, la revista publicarà en la seva propera edició les caricatures del profeta Mahoma que van desencadenar una onada de disturbis als països de majoria musulmana en 2005 i 2006, coincidint amb l'arrencada del judici per la cadena d'atemptats de gener de 2015.

COMENÇA EL JUDICI

   El dimecres comença el judici contra els suposats còmplices de la massacre a la seu de la publicació, en el qual van morir dotze persones. La revista ha publicat en portada les caricatures que van justificar l'atac per als integristes sota el titular: "Tot això per això".

   La imatge central correspon a una caricatura del dibuixant 'Cabu', una de les víctimes mortals de l'atemptat de 2015. En ella, s'al·ludeix a un Mahoma "desbordat" per l'integrisme islamista: "És dur que em vulguin aquests idiotes", afirma el protagonista.

   'Charlie Hebdo' justifica en un editorial la publicació dels dibuixos apel·lant al seu "valor històric i penal", al·legant que han passat catorze anys des que es va deslligar la polèmica i hi ha joves "testimonis d'un judici que no entendrien" si no veuen les vinyetes.

   La redacció explica que, durant aquests últims anys, sempre s'havia negat a publicar-les, però no perquè estava "prohibit", sinó per "covardia". "Reproduir les caricatures en la setmana de l'obertura del judici pels atemptats de gener de 2015 ens semblava indispensable", afegeix.

   La representació de Mahoma, profeta de l'Islam, està prohibida en aquesta religió i fins i tot es considera un ofensa als sentiments religiosos.

Contador