Publicat 27/5/2019 18:54:11 +02:00CET

Innovacions agrícoles per aturar la fam a Sudan del Sud

Reparto de ayuda en Sudán del Sur
WORLD VISION - Archivo

World Vision està assajant al país nous cultius que garanteixin millors collites

MADRID, 25 Maig (Per Cecil Laguardia i Eloisa Molina, World Vision)

Molts agricultors malgrat els seus esforços continus no poden conrear el necessari per a alimentar ni tan sols les seves pròpies famílies, i molt menys vendre per a obtenir ingressos addicionals. Per això és fonamental treballar amb les comunitats per abordar les necessitats alimentàries immediates, però també per proporcionar eines, estratègies i llavors capaces d'aportar aliments sostenibles per al futur.

Sudan del Sud és un dels països més afectats per les sequeres, l'augment dels preus dels aliments i els disturbis violents. Això provoca que les poblacions més pobres, especialment els nens, es vegin afectades per la manca de menjar. La inseguretat alimentària continua afectant avui més de set milions de persones a aquest país. Un informe recent de l'ONU indicava que aproximadament 360.000 nens menors de cinc anys pateixen desnutrició severa.

A més de proporcionar aliments i suport immediat a les persones desplaçades per la violència, l'ONG World Vision està oferint majors recursos als agricultors, a través de la formació i de la creació de grups de productors, per a adquirir noves habilitats que els permetin mantenir-se. Millorar la seguretat alimentària i els mitjans de vida dels nens vulnerables i les seves comunitats; assegurar que els nens estiguin ben alimentats i promoure l'agricultura sostenible són els tres pilars fonamentals.

En aquest últim punt podem emmarcar els diversos assajos sobre diferents cultius que ajudaran als agricultors utilitzar varietats de llavors que seran productives i adequades per al context específic a Sudan del Sud.

"Mai abans havia conegut un pla de producció tan complet, ni que m'hagués aportat tant coneixement. Vaig descobrir que amb l'ús de llavors de millor qualitat, que s'adapten a les nostres terres, podem augmentar la nostra collita entre tres i quatre vegades més", diu Arek Kanybil Luac, un agricultor que ha participat en les formacions de l'estat de Warrap (nord).

El Projecte Integrat de Seguretat Alimentària i Mitjans de Vida de World Vision té com objectiu ampliar les opcions de cultius, mitjançant les varietats més adequades per a les seves comunitats, fent proves de la seva adaptabilitat. També introdueix varietats de cultius d'alt rendiment, resistents a les malalties i climàticament intel·ligents que inclouen 49 varietats de melca, 6 de mill perla i moniatos.

Peter Madut Amet, director general d'Agricultura de l'estat de Gogrial, ha elogiat els esforços dels agricultors i els ha encoratjar a participar activament en els assajos d'adaptació de World Vision així com compartir el que van aprendre amb altres agricultors.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) distribueix test ràpids de Covid-19 i rep material sanitari

 3. 3

  La pandèmia de coronavirus supera el milió de contagis i deixa més de 51.000 morts

 4. 4

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 5. 5

  Coronavirus.- La residència de gent gran de Capellades (Barcelona) registra 24 morts