Publicat 24/7/2019 10:50:13 +02:00CET

HRW insta l'Estat de Massachusetts a prohibir el matrimoni infantil

Un grup d'adolescents a EUA.
PIXABAY - Archivo

MADRID, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

L'ONG Human Rights Watch (HRW) ha instat aquest dimarts l'Estat de Massachusetts (EUA) a aprovar el projecte de llei que prohibeix el matrimoni infantil en una votació que està prevista per al proper 25 de juliol.

Segons ha indicat l'organització en un comunicat, la Comissió Judicial de la Cambra de Representants ha de convertir la mesura en una prioritat. "Els senadors de Massachusetts han de fer aquest pas per protegir els drets dels nens", ha manifestat la investigadora d'HRW Nesha Abiraj.

"La prova colpidora és que aquest tipus de matrimoni exposa els menors a la violència i als problemes de salut, i limita les seves habilitats per aconseguir ajuda", ha afirmat.

El projecte de llei, que ha estat presentat per la senadora Harriette Chandler i per la congressista Kay Jan, prohibiria el matrimoni abans dels 18 anys sense cap excepció.

Entre els anys 2000 i 2016, més de 1.200 menors es van casar a Massachusetts, segons dades governamentals. Gairebé en tots els casos eren nenes que es casaven amb homes adults (un home de 57 amb una menor de 16, per exemple).

Encara que la llei actual fixa l'edat mínima en els 18 anys, permet que els menors es casin abans si compten amb el permís d'un jutge o dels seus progenitors. Molts d'ells es casen perquè els seus pares els hi obliguen, segons ha alertat HRW.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 2. 2

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 3. 3

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 4. 4

  Nissan revela el dijous el seu pla de reestructuració amb el futur de la planta de Barcelona

 5. 5

  Generalitat i Govern central tenen converses "fluïdes" sobre l'encaix de l'ingrés vital i la RGC