Publicat 4/2/2020 11:12:53 +01:00CET

Hong Kong registra la seva primera mort pel brot del nou coronavirus

Persones amb màscara per protegir-se del coronavirus a Hong Kong.
Aidan Marzo/SOPA Images via ZUMA / DPA

MADRID, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

Hong Kong ha registrat aquest dimarts la seva primera víctima mortal pel brot del nou coronavirus, que ja ha deixat 425 morts i 20.438 afectats a la Xina.

Es tracta d'un home de 39 anys que ha mort a l'Hospital Princesa Margarita, segons ha informat el diari 'The Standard'. És la segona mort pel coronavirus que es registra fora de la Xina continental, després que morís un home a les Filipines.

El Govern de Hong Kong va ordenar aquest dilluns tancar la majoria dels passos que connecten amb la Xina continental per prevenir l'expansió del nou coronavirus.

La decisió de la líder local, Carrie Lam, va arribar després d'un seguit de pressions tant polítiques com socials arran del brot. De fet, més de mil metges es van declarar dilluns en vaga per reclamar el tancament de les fronteres i impedir així l'expansió del virus.

Encara que la Xina és l'epicentre del brot i el país més afectat, el coronavirus s'ha estès a altres països del sud-est asiàtic i també se n'han detectat casos a Europa i Amèrica.

Els signes comuns d'infecció inclouen símptomes respiratoris, febre, tos i dificultats per respirar. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda greu, insuficiència renal i, fins i tot, la mort.

L'any 2003, més de 600 persones van morir arreu del món (349 a la Xina) a causa del SARS o síndrome respiratòria aguda greu, que va deixar 5.327 afectats en nou mesos.