Publicat 1/8/2020 17:05:32 +02:00CET

Hong Kong prepara ordres de recerca de 6 opositors basant-se en la nova Llei de Seguretat

MADRID, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

La Policia de Hong Kong està preparant ordres de recerca i captura contra sis declarats activistes d'oposició --entre ells un antic empleat del Consolat britànic-- sota sospita de violar la nova Llei de Seguretat Nacional, segons fonts del 'South China Morning Post' properes a la investigació.

Es tracta de l'activista Nathan Law i de l'exdiplomàtic Simon Cheng, que resideixen al Regne Unit; Wayne Chan, resident a Àmsterdam; l'integrant de l'organització Consell per a la Democràcia de Hong Kong, Samuel Chu, resident als Estats Units; i dels també activistes Ray Wong i Lau Hong.

Se'ls podria acusar a tots de "incitar a la secessió i la col·lusió amb forces estrangeres i externes per posar en perill la seguretat nacional", d'acord amb la llei recentmente promulgada per ordre del Govern xinès.

Si es confirma l'operació, seria la primera vegada que la Policia de Hong Kong invoca la disposició extraterritorial d'aquesta llei.

Law ha estat un dels primers a defensar-se, amb un comunicat en què demana a les autoritats que no emprenguin represàlies contra la seva família. "Insisteixo que tot el treball de defensa a l'estranger s'ha realitzat a títol personal, sense cap connexió política amb altres persones", ha fet saber.

"Des que vaig sortir de Hong Kong, no he estat en contacte amb els membres de la meva família i tinc la intenció de tallar futurs contactes amb ells. No tinc ni idea de quins delictes podria haver comès. Al final del dia, tal vegada la resposta sigui que estimo massa Hong Kong", ha declarat.

Des que es va instituir la nova llei, diversos països occidentals han tallat els tractats d'extradició amb Hong Kong. Així i tot, les fonts del 'Post' apunten que "la mesura pot enviar un missatge a aquests països sobre els límits que la llei marca com a delictius".

Així, en les properes hores, afegeixen, "els sis seran posats en la llista de persones buscades per la Policia i seran interceptats quan tornin a la ciutat".

Contador