Publicat 26/05/2020 18:23CET

Hollywood necessita sanitaris per reprendre els seus rodatges

Teala Dunn durant el rodatge de "Sony Collaboration Sèries" amb Nicky Jam
2019 GETTY IMAGES / - Archivo

   MADRID, 26 maig (EUROPA PRESS) -

   La pandèmia de coronavirus ha suposat un dur cop per a Hollywood, ja que ha obligat a paralitzar nombrosos rodatges i estrenes i ha generat atur en la indústria. No obstant això, també han sorgit noves oportunitats, ja que ara els sets estan demandant sanitaris per a tasques com prendre la temperatura o realitzar tests.

   Segons informa Deadline, la meca del cinema s'està preparant per reprendre les filmacions i és per això que ara cerquen empleats de sectors sanitaris i de neteja per mantenir les mesures d'higiene i seguretat.

   "La formació que els nostres membres ja tenen els fa excepcionalment qualificats per manejar la situació. Se'ls coneix com a sanitaris ambulatoris, però tots són tècnics d'emergència; la majoria són paramèdics, i un bon nombre també són infermers", va explicar Thom Davis, directiu de l'Aliança Internacional d'Empleats de Teatre, el sindicat que agrupa a tècnics, artesans i també treballadors sanitaris que exerceixen la seva tasca dins de la indústria de l'entreteniment, incloent teatre i produccions de cinema i televisió.

   "En aquest moment estem fent un intens entrenament específic per a aquest virus", va afegir Davis sobre les mesures addicionals que estan prenent per estar llestos per rodar amb el factor coronavirus present.

   En total, aquesta institució compta amb 260 metges especialistes en sets de rodatge. Un entorn en el qual fins ara solien ocupar-se de lesions, picades d'insectes, hipotèrmia o problemes respiratoris, però on ara s'estan preparant per "monitorizar les condicions i a l'equip, assegurant-se que tots els protocols de seguretat són estrictament complerts per la producció i els empleats".

   "Crec que que això augmenta el nivell de seguretat en el lloc de treball i també crec que que aporta cert nivell de comoditat", va comentar Davis sobre aquestes noves normes sanitàries en les filmacions. En aquest sentit, va assegurar que a dia d'avui no pot imaginar-se cap sèrie ni pel·lícula que es plantegi filmar sense un metge present. "Durant les meves converses amb els membres del sindicat he vist que tots volen tornar a treballar, però alguns són una mica aprensius. Són iguals que la resta de persones: no importa si treballes en un plató de cinema, en una botiga d'aliments o en una estació de servei".

   "Així, en comptar amb metges fixos en els rodatges, supervisant les condicions del set, controlant l'equip i assegurant que tots els protocols es compleixin per part de la producció i els empleats, augmenta el nivell de seguretat", assenyala Davis. Comptar amb aquestes mesures compensa encara que suposi una despesa extra, ja que fa que la producció compti "amb una força laboral molt més productiva".

   De moment, es desconeix quan reprendrà Hollywood l'activitat, però s'estima que gairebé un milió de treballadors de la televisió i el cinema han perdut la feina després de la declaració de l'estat d'alarma.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés