Actualitzat 19/06/2015 17:45

Hollande creu que les quotes de refugiats no són el "mètode adequat"

Inmigrantes en una embarcación
Foto: GUARDIA COSTERA ITALIANA/MASSIMO SESTINI

BRATISLAVA, 19 Juny (Reuters/EP) -  

   El president francès, François Hollande, ha assenyalat aquest divendres que considera que els oferiments per part d'estats membre suposen una millor solució per al repartiment d'immigrants i refugiats d'Àfrica i Pròxim Orient que la imposició de quotes a nivell nacional per part de Brussel·les.

   "Hem d'abordar les raons que han portat a això i que han causat la migració", ha declarat Hollande en roda de premsa després de reunir-se amb els mandataris d'Eslovènia, República Txeca, Hongria i Polònia a Bratislava.

   "No crec que (les quotes) tinguin sentit per a la migració. No penso que sigui el mètode adequat", ha afirmat, referint-se a les propostes formulades per la Comissió Europea per afrontar els milers d'immigrants i sol·licitants d'asil que arriben a Europa.

   Segons les últimes dades publicades per l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats (ACNUR), 103.000 refugiats i immigrants han arribat per mar a Europa des de començaments d'any: 54.000 a Itàlia, 48.000 a Grècia --que ha vist multiplicar-se per sis les xifres d'arribades--, 920 a Espanya i 91 a Malta.

   Per la seva banda, els països de l'Europa Central no estan tampoc d'acord amb les quotes de repartiment. Així ho ha manifestat el primer ministre eslovac, Robert Fico, en nom del seu país, Hongria, República Txeca i Polònia.

   "Nosaltres pensem que el que la Comissió Europea està proposant és contrari a les conclusions del Consell Europeu, que va parlar del principi de llibertat de moviments", ha afirmat Fico en roda de premsa després de la trobada dels mandataris dels quatre països amb Hollande.

   Els ministres de l'Interior dels 28 no van aconseguir dimarts acostar postures sobre les quotes obligatòries de demandants d'asil que ha proposat la Comissió per alleujar la pressió que pateixen Itàlia i Grècia per la crisi migratòria a la Mediterrània. La negociació queda ara en mans dels líders europeus, que l'abordaran a la cimera del 25 i 26 de juny.

   Brussel·les ha proposat repartir un total de 40.000 demandants d'asil que arribin a Itàlia i Grècia entre la resta d'estats membre mitjançant un sistema de quotes obligatòries que es basa en quatre criteris: la població, el PIB, els esforços passats i la taxa d'atur. A Espanya li han adjudicat un total de 4.288, mentre que Alemanya i França són els països amb una quota més gran assignada (8.763 i 6.752, respectivament).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés