Actualitzat 16/10/2019 11:20:02 +00:00 CET

La Guàrdia Costanera italiana trasllada a Lampedusa 180 migrants rescatats

Buque de la Guardia Costera italiana 'Diciotti'
GUARDIA COSTERA

ROMA, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Costanera italiana ha portat a l'illa de Lampedusa 180 migrants i refugiats que van ser rescatats aquest dimarts al mar Mediterrani, tot i que inicialment va plantejar traslladar-los a Malta perquè la pastera havia estat localitzada en aigües sota competència maltesa.

Els guardacosta han explicat que l'embarcació va ser localitzada a unes 35 milles nàutiques de Lampedusa, a la zona de rescat de Malta. Les autoritats malteses van demanar col·laboració a Itàlia, que va enviar tres vaixells a la zona.

Davant la situació "precària" de la pastera, es va procedir a traslladar els 180 migrants, que inicialment havien de ser traslladats al port de La Valeta. No obstant això, l'empitjorament de les condicions meteorològiques i marítimes ha portat la Guàrdia Costera a procedir al desembarcament a Lampedusa.

L'incident coincideix amb un altre rescat de 76 migrants que han efectuat les forces malteses, després que l'ONG AlarmPhone denunciés que s'havien ignorat les peticions d'auxili durant "més de sis mesos".