Publicat 29/8/2020 17:25:34 +02:00CET

La guàrdia costanera italiana trasllada 49 migrants del vaixell 'Louise Michel'

Llanxa de la Guàrdia Costiera
GUARDIA COSTIERA - Archivo

   MADRID, 29 ago. (EUROPA PRESS) -

   El servei de rescat de guardacosta italià, la Guardia Costiera, ha traslladat 49 migrants del vaixell de rescat 'Louise Michel', que havia fet una trucada de socors en no poder navegar per transportar a bord més de 200 persones salvades en les últimes hores al Mediterrani Central.

   Són 32 dones, 13 nens i 4 homes de les famílies dels migrants considerats com "més vulnerables" del vaixell, que estan a bord d'una llanxa costanera que ha partit des del port de Lampedusa.

   El 'Louise Michel', patrocinat per l'artista de carrer Banksy, va detectar el divendres a la zona marítima maltesa un bot pneumàtic que transportava uns 130 migrants. Van ser traslladats al vaixell, on ja hi havia altres persones rescatades.

SOL·LICITUD D'AJUDA

   Donat el pes en coberta i a l'empitjorament previst de les condicions meteorològiques marines a la zona, el 'Louise Michel' es va posar en contacte amb el centre nacional d'auxili de la Guàrdia Costera de Roma, sol·licitant la intervenció d'actius navals per brindar assistència.

   L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) i l'Alt Comissionat per als Refugiats de Nacions Unides (ACNUR) havien demanat hores abans el desembarcament immediat dels més de 400 migrants en el petrolier danès 'Maersk Etienne' i en els vaixells de rescat 'Louise Michel' i 'Sea-Watch 4'.

   "L'imperatiu humanitari de salvar vides no ha de ser penalitzat ni estigmatitzat, especialment en absència d'esforços dedicats dirigits per l'Estat", han mantingut ambdues organitzacions en un comunicat conjunt.

   "La falta d'acord sobre un mecanisme de desembarcament regional, sol·licitat durant molt temps per l'OIM i ACNUR, no és una excusa per negar a les persones vulnerables un port segur i l'assistència que necessiten, com ho exigeix el Dret Internacional", afegeixen.

Contador