Actualitzat 22/03/2021 11:27 CET

La Guàrdia Costanera d'Itàlia inspecciona el Sea Watch 3 i queda en "detenció administrativa"

El vaixell de rescat Sea Watch 3.
Selene Magnolia/Sea-Watch/dpa

MADRID, 22 mar? (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Costera d'Itàlia ha sotmès el vaixell de rescat Sea Watch 3 al control de l'estat rector del port per incompliments i "factors inesperats", i ha quedat en "detenció administrativa" per presumptes irregularitats.

Segons un comunicat de les autoritats, el buc compta amb la certificació ordinària de seguretat de les autoritats alemanyes com a "buc de càrrega" per transportar un nombre de persones no superior a 22, corresponent a la tripulació i els passatgers embarcats per dur a terme la seva activitat comercial.

El 3 de març, quan va arribar al Port d'Augusta amb 385 persones, el sistema d'inspeccions va informar de l'aparició d'uns "factors inesperats" que van portar a incloure el buc mercant entre les unitats a inspeccionar.

Entre aquests elements hi ha la no notificació prèvia d'entrada al Port d'Augusta pel que fa a la "seguretat marítima" i l'entrega dels residus que es van generar durant l'últim període de navegació.

A més, durant l'atracament, el Sea Watch 3 va vessar oli hidràulic de la grua que s'utilitza per col·locar la passarel·la del buc al moll i a les aigües del port.

La inspecció també fa referència a altres aspectes tècnics i operatius, com els equips de salvament disponibles, l'organització del vaixell i la preparació de la tripulació per fer front a emergències.

Així, a més de confirmar totes aquestes irregularitats, segons la Guàrdia Costera, la inspecció també ha posat de manifest altres deficiències, per la qual cosa ha immobilitzat "administrativament" el buc.

El Sea Watch 3 queda, per tant, en "detenció administrativa" fins que s'esmenin les irregularitats que s'han detectat durant la inspecció.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés