Publicat 31/8/2020 17:07:35 +02:00CET

Guaidó avisa que la desunió de l'oposició veneçolana "tan sols beneficia el règim"

 Juan Guaidó
GABINETE DE PRENSA DE JUAN GUAIDÓ - Archivo

MADRID, 31 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, ha tornat a fer una crida aquest dilluns a l'oposició per assolir un pacte unitari per fer front al Govern de Nicolás Maduro, i ha advertit que la desunió "tan sols beneficia el règim", que es presenta sense rivals de pes a les eleccions parlamentàries del mes de desembre.

Guaidó va encetar fa més d'una setmana una ronda de contactes per apel·lar a una unitat que, segons les seves pròpies paraules, "no és al voltant d'una persona, sinó dels poders legítims i els veneçolans". Aspira així a aglutinar sectors disconformes amb l'objectiu final d'aconseguir el "cessament de la usurpació".

No obstant això, fins ara no ha aconseguit el consens que desitja i ha topat amb veus disconformes com la de l'excandidat presidencial Henrique Capriles, que la setmana passada va qüestionar la conveniència de les sancions internacionals contra el Govern veneçolà o els beneficis de boicotejar els propers comicis.

També s'ha desmarcat de Guaidó la líder de Vente Venezuela, María Corina Machado, que ha retret a l'actual cap de l'Assemblea Nacional que no hagi aconseguit expulsar Maduro del poder més d'un any i mig després d'autoproclamar-se president interí i de rebre el reconeixement de més de mig centenar de països.

Guaidó ha reconegut a Twitter que "hi ha diferències que s'han fet públiques", tot i que ha mirat de restar-hi importància. "No hem de tenir por a les diferències entre demòcrates, però sí tenir present que la desunió tan sols beneficia el règim i que la nostra gent espera veure acords en conjunt", ha esgrimit.

Contador