Guaidó atribueix el "segrest" del seu oncle a l'enfrontament entre dos blocs del Govern veneçolà

Publicat 13/2/2020 18:34:08CET
El president interí de Veneçuela, Juan Guaidó.
Jimmy Villalta/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Assemblea Nacional veneçolana, Juan Guaidó, ha assegurat que el "segrest" del seu oncle, Juan José Márquez, que està acusat d'entrar a Veneçuela amb explosius, es deu a l'enfrontament entre dos blocs de la "dictadura" de Nicolás Maduro.

Márquez es troba en presó preventiva, després que se li perdés la pista un cop va aterrar dilluns a Caracas juntament amb el seu nebot. Segons el dirigent chavista Diosdado Cabello, provava d'introduir a Veneçuela material "molt perillós", inclosa una llanterna amb explosiu C4.

Guaidó ha defensat a Twitter que "el protocol de seguretat aeroportuària d'autoritats europees és clar i estricte" i ha reptat Cabello a demostrar que l'aerolínia TAP, que hauria portat tots dos des de Lisboa fins a Caracas, va incomplir la normativa.

Cabello ha anunciat l'obertura d'una investigació sobre TAP i ha acusat l'ambaixador portuguès a Veneçuela, Carlos Sousa Amaro, de mirar d'intercedir en favor de Márquez. El Govern portuguès ha negat que hagi mantingut cap contacte amb l'equip de Guaidó en la seva darrera escala a Lisboa, segons la cadena pública RTP.

A més, Guaidó ha apuntat que "una feina eficaç d'intel·ligència" ha permès al seu equip reunir proves que la detenció de Márquez "és conseqüència de l'enfrontament entre dos blocs polítics de la dictadura", tot i que no ha volgut donar més detalls.

Contador