Publicat 31/1/2019 9:24:48 +01:00CET

Guaidó afirma que l'oposició veneçolana va celebrar diverses reunions clandestines amb els militars

Juan Guaido en una marcha en Venezuela
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

WASHINGTON, 31 gen. (Reuters/EP) -

L'autoproclamat "president encarregat" de Veneuela, Juan Guaidó, ha assegurat en un article d'opinió publicat aquest dimecres al diari 'The New York Times' que l'oposició veneolana ha celebrat reunions clandestines amb diversos membres de les Forces Armades i de seguretat del país.

"La transició requerir el suport dels contingents militars clau. Hem celebrat diverses reunions clandestines amb membres de les Forces Armades i les forces de seguretat", ha afirmat Guaidó a l'article d'opinió.

"La retirada del suport per part dels militars al senyor Maduro és crucial per permetre un canvi al Govern", ha subratllat, referint-se al president veneol, Nicolás Maduro.

Guaidó ha proms a la "família militar" una amnistia si desobeeix les ordres del Govern de Maduro. Durant aquests anys el descontentament a la institució armada amb el líder bolivi ha anat en augment i s'ha manifestat a través d'algunes accions, si bé el 'chavisme' continua exercint un ferm control sobre la Fora Armada Nacional Bolivariana (FANB).

L'autoproclamat "president encarregat" s'ha fixat com a full de ruta cessar l'"usurpació del poder" i crear un govern de transició que condueixi a la celebració d'unes eleccions "lliures". Els Estats Units, el Canad i la majoria dels pasos de la regió han reconegut Guaidó com a "president encarregat" i li han ofert el seu suport en aquesta "transició democrtica".

Durant aquests dies, la tensió d'ha disparat als carrers. Almenys 43 persones han mort i 850 han estat detingudes des del 21 de gener, segons les dades de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 3. 3

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 4. 4

  Investiguen com diagnosticar la covid-19 a través de la tos i la veu del pacient

 5. 5

  Sant Cugat (Barcelona) comença una prova pilot de transport públic a demanda