Publicat 22/2/2019 9:44:08CET

Guaidó adverteix als militars veneçolans que tenen dos dies per "posar-se del costat de la Constitució"

Political crisis in Venezuela
Boris Vergara/dpa

MADRID, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Assemblea Nacional de Veneuela, Juan Guaidó, ha advertit aquest dijous als membres de la Fora Armada Nacional Bolivariana (FANB) que tenen dos dies per posar-se "del costat de la Constitució".

"Senyors de la #FANB, tenen 2 dies per acatar l'ordre del president i posar-se del costat de la Constitució. Aquesta ajuda és per salvar vides", ha assenyalat Guaidó a través del seu compte en la xarxa social Twitter.

L'autoproclamat "president interí" ha anunciat que aquest divendres "ens mobilitzarem a totes les casernes de Veneuela a exigir l'ingrés de l'ajuda humanitria".

Maduro ha anunciat aquest dijous el tancament de la frontera amb el Brasil i ha ressaltat que el Govern "est avaluant" adoptar la mateixa mesura en el cas de la frontera amb Colmbia.

Guaidó té previst arribar en un dels quatre punts d'apilament que s'han habilitat a la frontera per facilitar en dos dies l'entrada d'una ajuda humanitria a la qual el Govern de Nicolás Maduro se segueix negant. L'arrencada de la comitiva no ha estat exempta d'incidents, després que tres camions bloquegessin un accés i els periodistes que esperaven Guaidó fossin desallotjats, informen el peridic 'El Nacional' i el portal 'Venepress'.

El de Cúcuta, a Colmbia, és el principal punt d'apilament per a l'ajuda, encara que també n'hi ha dos a Roraima (Brasil) i a l'illa de Curaao. Segons el president de l'Assemblea Nacional, hi ha un quart enclavament, per la seva localització no ha estat revelada.

El Govern de Maduro ha negat que hi hagi una crisi humanitria i ha vinculat l'ajuda amb l'intent de "cop d'estat" que li atribueix a Guaidó i a qui considera el seu mentor, el president dels Estats Units, Donald Trump. Per aquest motiu, encara no és clar com podria entrar l'assistncia a Veneuela.