Actualitzat 23/6/2020 12:02:31 +00:00 CET

Uns manifestants proven de tombar l'estàtua d'Andrew Jackson a Washington

Protestes a Washington, els Estats Units.
Amy Katz/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 23 juny (EUROPA PRESS) -

Un grup de manifestants han provat de tombar aquest dilluns una estàtua de l'expresident dels Estats Units Andrew Jackson als afores de la Casa Blanca, i el president actual, Donald Trump, els ha amenaçat amb "deu anys de presó".

A més, han provat d'ocupar el Parc Lafayette per crear el que han anomenat una "zona autònoma Casa Negra", semblant a la "zona autònoma de Capital Hill" a Seattle, i han pintat 'BHAZ', a l'església de Saint George, informa la CNN.

En aquest context, Trump, a través del seu compte de Twitter, ha qualificat les accions dels manifestants a Washington de "vergonyoses i vandalisme", ha traslladat el president, abans d'assenyalar que aquestes accions podrien comportar "deu anys de presó segons la llei de preservació de monuments als veterans".

Moltes veus han qüestionat el llegat dels fundadors del país i altres figures històriques durant les protestes del moviment 'Black Lives Matter' per criticar el racisme sistèmic arran de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd en mans de la Policia de Minneapolis a final de maig.

Així, diverses ciutats nord-americanes han retirat estàtues i monuments que honoraven figures confederades, mentre que San Francisco ha emmagatzemat l'estàtua de Cristòfor Colom després d'una convocatòria per llançar-la al mar. Albuquerque ha fet el mateix amb una estàtua del conqueridor espanyol Juan de Oñate.