Publicat 26/12/2019 18:12:31 +01:00CET

Un grup d'ultradreta reclama l'atac contra la productora d'una pel·lícula en la qual Jesucrist és gai

MADRID, 26 des. (EUROPA PRESS) -

Un grup d'ultradreta ha reivindicat aquest dijous l'atac perpetrat contra la seu a Rio de Janeiro de Porta dos Fundos, la productora brasilera d'una pel·lícula estrenada a Netflix en la qual Jesucrist és gai.

El Comando d'Insurrecció Popular Nacionalista de la Gran Família Integrista Brasilera ha difós un vídeo a les xarxes socials en el qual tres persones emmascarades llegeixen un manifest en el qual s'atribueixen l'autoria de l'atac i n'aporten imatges.

Els encaputxats, la veu dels quals apareix distorsionada en el vídeo, qualifiquen de "blasfema" la pel·lícula i carreguen contra els seus autors i Netflix, als quals acusen de voler dividir el Brasil.

Les oficines de Porta dos Fundos van ser atacades la matinada del 24 de desembre amb còctels Molotov. Els guàrdies de seguretat van aconseguir controlar el "principi d'incendi", per la qual cosa no va haver-hi ferits, segons va informar dimecres la productora.

La Policia Civil, per la seva banda, ha avançat que investigarà la presumpta implicació d'aquest grup d'ultradreta en l'atac, d'acord amb el diari brasiler 'O Globo'.

"Seguirem endavant, més units, més forts, més inspirats i segurs que el país sobreviurà a aquesta tempesta d'odi i que l'amor prevaldrà juntament amb la llibertat d'expressió", va dir Porta dos Fundos en el seu comunicat de dimecres.

L'origen de la polèmica és 'La primera temptació de Crist', una comèdia de 46 minuts en la qual un Jesucrist homosexual porta el seu nòvio a conèixer la seva família. Prop de dos milions de persones van signar una petició perquè Netflix retirés la pel·lícula de la seva graella especial de Nadal.