Publicat 1/11/2019 18:58:44 +01:00CET

Greta Thunberg demana ajuda per creuar l'Atlàntic i acudir a la cimera del clima a Madrid

Greta Thunberg.
Daniel Bockwoldt/dpa

MADRID, 1 nov. (EUROPA PRESS) -

L'activista sueca Greta Thunberg ha demanat ajuda a través de les seves xarxes socials per poder trobar un "transport" amb què creuar l'oceà Atlàntic de nou i acudir a la Conferència sobre Canvi Climàtic de Nacions Unides (COP25) que se celebrarà a Madrid després de la renúncia del Govern xilè.

"Ara que la COP25 s'ha traslladat oficialment de Santiago a Madrid, necessitaré una mica d'ajuda. Resulta que m'he creuat mig món en sentit contrari", ha explicat Thunberg en el seu compte de Twitter. "Necessito trobar una forma de creuar l'Atlàntic al novembre", ha afegit.

La jove sueca, que rebutja el transport amb avió per reduir la petjada ecològica, va arribar a Nova York a finals d'agost en un vaixell especialment preparat per reduir al mínim les emissions contaminants, després de 15 dies de navegació. Thunberg ha emprès una campanya de conscienciació que la ha portat al Canadà com a última destinació.

L'activista ha lamentat que no pugui visitar "aquesta vegada" països del centre i el sud d'Amèrica, però ha explicat que vol viatjar a Madrid per seguir alertant de l'emergència climàtica i ecològica". "Si algú em pogués trobar algun transport, li estaria agraïda", ha dit.