Publicat 10/8/2020 18:42:49 +02:00CET

Grècia obligarà els viatgers que arribin d'Espanya a presentar una PCR negativa

Aeroport internacional d'Atenes
Aristidis Vafeiadakis/ZUMA Wire/ DPA - Archivo

   MADRID, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

   El Govern de Grècia ha anunciat aquest dilluns que els viatgers arribats des de diversos països, entre ells Espanya, estaran obligats a presentar una prova PCR negativa per descartar que siguin portadors del nou coronavirus. La mesura entrarà en vigor el dilluns, 17 d'agost.

   Les autoritats gregues han inclòs Espanya en una llista en què tambñe figuren Suècia, República Txeca, Bèlgica i Països Baixos. Els passatgers dels avions procedents d'aquests països hauran de dur a sobre una prova realitzada en els dies previs, fins a un màxim de 72 hores.

   També hauran de presentar els resultats negatius d'una prova PCR els qui ingressin al país per la frontera terrestre. Aquesta reforma afecta també els ciutadans grecs, així com a els qui tinguin permís de residència a Grècia, segons la cadena pública ERT.

   Les autoritats no oculten la seva preocupació per la possible importació de casos i han posat límit també a l'oci nocturn en enclavaments turístics com Creta, Santorini i Mikonos, on els bars hauran de tancar abans de mitjanit.

   Grècia va registrar el diumenge la seva major taxa de contagis des de l'inici de la pandèmia, amb més de dos centenars de positius en 24 hores, fins a un total de 5.623. A més, les autoritats van elevar a 212 la xifra de morts, un més que el dissabte.