Publicat 2/9/2019 11:59:49 +02:00CET

El governador de Carolina del Sud ordena l'evacuació de 800.000 persones davant l'arribada de l'huracà Dorian

L'huracà Dorian adquireix categoria 5
CENTRO NACIONAL DE HURACANES DE EEUU

MADRID, 2 set. (EUROPA PRESS) -

El governador de l'estat de Carolina del Sud, Henry McMaster, ha ordenat aquest diumenge l'evacuació obligatòria de 830.000 persones davant l'arribada de l'huracà Dorian, el segon més potent que s'ha registrat a l'Atlàntic.

McMaster ha anunciat així que tant els col·legis com les institucions públiques estaran tancades aquest dilluns en almenys vuit comtats costaners a causa de les ordres d'evacuació, tal com ha informat el diari local 'The Post and Courier'.

Prop de 200 hospitals i residències seran evacuades, i es posaran a la disposició de la població diversos refugis. "Amb aquests anuncis sabem que no podem fer feliç a tothom, però podem mantenir-los fora de perill", ha assegurat el governador.

El Centre Nacional d'Huracans (CNH), amb seu a Miami, ha indicat que l'huracà Dorian va tocar terra a les illes Abaco, com un huracà de categoria 5 amb vents màxims sostinguts de 295 quilòmetres per hora.

Milions de persones segueixen amb atenció la trajectòria de l'huracà, perquè el CNH ha informat d'un possible canvi de rumb cap al nord que evitaria que la tempesta colpegés amb tota la seva força la costa de Florida. No obstant això, des del CNH han advertit que l'impacte a terra "continua sent una clara possibilitat".