Publicat 29/10/2019 11:38:59CET

El Govern de Xile descarta tornar a declarar l'estat d'emergència al país per les protestes

Milers de persones surten al carrer a Xile per protestar contra el Govern.
Adrien Vautier/Le Pictorium Agen / DPA

MADRID, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern xilè, Karla Rubilar, ha anunciat aquest dilluns que les autoritats descarten tornar a declarar l'estat d'emergència i desplegar militars als carrers del país en el marc de les protestes contra les polítiques de l'Executiu.

Pel que fa a les protestes que s'han registrat durant la jornada a Santiago de Xile, la capital del país, Rubilar ha assenyalat que s'estan veient "dues imatges: una d'una manifestació pacífica i una de destrucció i caos".

"Continuarem treballant amb els Carabiners, amb la Policia d'Investigacions per trobar-ne els responsables. Estem parlant d'un nombre infinitament menor. Són unes 6.500 persones que creuen que poden apoderar-se de Santiago, però els trobarem", ha afirmat en relació amb els manifestants.

En aquest sentit, ha destacat que "la gent està cansada i entén que la seva veu ha estat escoltada", segons ha informat el diari local 'La Tercera'. "Sap que ens queda un camí llarg per recórrer per tenir un Xile més just. Sap que no podem oferir solucions demà mateix, però entén les solucions que li ha donat el Govern, d'un canvi profund de gabinet, també amb un canvi d'actitud", ha expressat.

Així mateix, ha destacat que "cal dir la veritat als xilens. Els canvis i les demandes que ens van fer amb la marxa són profunds i, com que són profunds, no són fàcils de fer".

La portaveu del Govern ha fet una crida a condemnar actes de violència com els que s'han registrat aquest dilluns. "Demanem a tots els sectors polítics, a totes les persones que tenen alguna possibilitat de donar la seva opinió i de ser escoltats, a tots el qui tenen algun tipus de veu, que condemnin sense embuts la violència que estem veient", ha subratllat.