Publicat 12/8/2020 21:50:13 +02:00CET

El Govern de Xile anuncia la retirada de la quarentena al centre de Santiago de Xile

Persones amb mascarilla a Xile durant la pandèmia de coronavirus
Pablo Ovalle/Agencia Uno/dpa

   MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

   Les autoritats sanitàries de Xile han anunciat aquest dimecres la retirada de la quarentena a les 'comunas' de Santiago de Xile i Estació Central, una modificació que entrarà en vigor el dilluns a primera hora.

   L'alcalde de Santiago de Xile, Felipe Alessandri, ha demanat cautela: "Aquí no cal parlar d'un desconfinament, estem passant a una etapa de transició que té certes limitacions.

   Així, ha assenyalat que és impossible tenir un policia a cada cantonada o un fiscalizador, per la qual cosa ha instat a la "responsabilitat tant dels veïns com dels comerços a Santiago que sabem que ho han passat molt malament".

   Per la seva banda, l'edil d'Estació Central, Rodrigo Delgado, ha insistit que no hi ha motius de celebració i ha especificat que "cal prendre consciència de l'esforç realitzat"

   No obstant això, el ministre de Sanitat, Enrique Paris, ha informat que la comuna de San Vicente de Tagua serà posada en quarentena des del divendres a les 22.00, segons informacions del diari 'La Tercera'.

   Xile ha constatat en l'últim dia 1.540 nous casos, la qual cosa situa en 378.168 la xifra total de contagis des de l'inici de la pandèmia. Respecte al nombre de morts, en l'última jornada se n'han comptat 27 més, per la qual cosa la xifra ascendeix a 10.205.