Publicat 31/8/2020 22:28:30 +02:00CET

El Govern de Veneçuela indulta diputats opositors i els convida a concórrer a les eleccions

   MADRID, 31 ago. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Comunicació i Informació de Veneçuela, Jorge Rodríguez, ha informat que el president Nicolás Maduro ha indultat per decret diversos opositors, inclosos diversos diputats, per "promoure la reconciliació nacional".

   "En honor de promoure la reconciliació nacional i la recerca de la pau, l'Executiu nacional seguirà adoptant totes les mesures per a l'enfortiment de la nostra democràcia", ha explicat Rodríguez, segons recull la premsa veneçolana.

   Entre els diputats indultats figuren Freddy Guevara, Mariela Magallanes, Américo De Grazia, Jorge Millán, José Guerra, Richard Blanco, Tomás Gunanipa, Luis Stefanelli, Carlos Paparoni, Henri Ramos Allup i Miguel Pizarro. Tots ells van ser condemnats malgrat la seva condició d'aforats.

   El llistat inclou també Gilber Car, Renzo Prieto, Aristimuño Miguel, José Marulanda, Rubèn Dario Rojas, Arques Roldan Vicent José, Isabel Montcada, Moreno Nelly, Roberto Marrero, Toro Wilmer, José Daniel Hernández, Juan Andrés Mejía, Rafael Guzmán, Winston Flors, Simón Calzadilla, Edgar Zambrano, Nicmer Evans, Ismael León i Basc Dóna Costa.

   Igualment reben l'inddult Carlos García, Torrealba Juan Carlos, Oropeza Kleiver, Roberto Rodríguez, Oscar Barreto, Ángel Betancourt, Eduardo Betancourt, Luis Torres, William Cabanya, Antonio Cisneros i José Santamaría.

    Ara són els directors de les presons els encarregats de l'execució del decret presidencial, una vegada sigui publicat en la Gaseta Oficial. "La vicepresidenta executiva, la ministra del Servei Penitenciari i el de Relacions Interiors de Justícia i Paz, queden encarregats d'executar el present decret", ha apuntat Rodríguez.

   Aquests indults busquen que els problemes de Veneçuela es resolguin internament al país, especialment en les properes eleccions parlamentàries, ha explicat Rodríguez. Els indultats "tenen l'oportunitat de participar en les eleccions" fixades pel 6 de desembre sense condicions prèvies.

   "Tots tenim dret per ser o no candidat al Parlament Nacional, per tant no hi ha cap tipus de condicionament en l'establiment del Decret i la participació o no en l'esdeveniment electoral", ha subratllat Rodríguez.

Contador