Publicat 22/2/2019 10:30:22 +01:00CET

El Govern de Nicaragua reprendrà el diàleg amb l'oposició i mirarà de posar fi a 10 mesos de crisi

Daniel Ortega
REUTERS / OSWALDO RIVAS - Archivo

MANAGUA, 22 febr. (Reuters/EP) -

El president de Nicaragua, Daniel Ortega, ha assegurat aquest dijous que la setmana vinent reprendr el dileg amb els líders de l'oposició, per mirar de posar fi a la crisi política que des de fa deu mesos viu el país centreameric.

Les converses segueixen suspeses des del maig del 2018 quan les protestes contra el govern van derivar en violents enfrontaments, que segons diversos organismes defensors dels drets humans han deixat més de 320 morts i 600 detinguts.

"Negociarem per consolidar la pau", ha afirmat Ortega en un discurs retransms per la cadena nacional, en el qual ha afirmat que el dileg es restablir a partir del 27 de febrer. L'exguerriller esquerr també va anunciar recentment un acostament amb el sector privat del país.

Ortega, qui va arribar en el poder per primera vegada el 1979 quan els rebels sandinistes van derrocar la dictadura d'Anastasio Somoza, ocupa la presidncia des del 2007.

L'Aliana Cívica, que aglutina l'oposició, ha indicat que havia seleccionat els seus representants per al dileg, entre els quals destaquen empresaris, acadmics, polítics i estudiants, els qui exigeixen eleccions anticipades i que s'alliberi els "presos polítics".

Un jutge va condemnar aquest dilluns a 216 anys de presó un líder camperol, qui va dirigir a les zones rurals les protestes contra el president.