Publicat 22/6/2020 9:37:29 +02:00CET

El Govern de l'Afganistan denuncia 442 atacs dels milicians talibans

El president de l'Afganistan, Ashraf Ghani
PRESIDENCIA DE AFGANISTÁN - Archivo

MADRID, 22 juny (EUROPA PRESS) -

El Govern de l'Afganistan ha denunciat que la setmana passada va ser la "més mortífera dels darrers 19 anys", amb 442 atacs dels milicians talibans que han acabat amb la vida de 291 agents de les forces de seguretat.

"La setmana passada va ser la més mortífera dels darrers 19 anys", ha assegurat Javid Faisal, portaveu del Consell de Seguretat Nacional de l'Afganistan, en un missatge que ha publicat en el seu compte de Twitter.

Faisal ha assegurat que els milicians talibans van perpetrar 422 atacs a 32 províncies que van acabar amb la vida de 291 agents de les forces de seguretat i en van ferir 550 més.

"El compromís dels talibans per reduir la violència no té cap fonament i el que fan és inconsistent amb la seva retòrica sobre la pau", ha subratllat.

El missatge del portaveu arriba en un moment en el qual l'Afganistan es prepara per encetar el procés de diàleg entre els milicians i el Govern de Kabul, després de l'intercanvi de presoners que contempla l'acord de pau.

El pacte contempla un intercanvi de presoners i la retirada de les tropes nord-americanes i internacionals però no estableix cap alto el foc, per la qual cosa els talibans tan sols s'han limitat a no atacar els soldats dels Estats Units.

Contador