Publicat 8/1/2019 10:04:48CET

El Govern italià aprova un decret per al rescat públic de Banca Carige

REUTERS / MAX ROSSI

ROMA, 8 Gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Itàlia ha aprovat un decret de mesures urgents dirigides a facilitar als administradors temporals de Banca Carige, nomenats pel Banc Central Europeu (BCE), la presa de les iniciatives necessàries per preservar l'estabilitat i la consistència de l'entitat, incloent la possibilitat d'accedir a recursos de liquiditat pública, així com la seva recapitalització per part de l'Estat.

El decret, aprovat en una reunió d'urgència celebrada aquest dilluns, contempla la possibilitat d'accedir "a formes de suport de liquiditat pública" consistents en la concessió per part del Ministeri d'Economia i Finances de garanties estatals sobre els passius recentment emesos o sobre préstecs atorgats per l'autoritat discrecional del Banc d'Itàlia.

Així mateix, tenint en compte els resultats del recent exercici d'estrès a què va ser sotmesa Banca Carige, també es preveu la possibilitat que accedeixi, a través d'una sol·licitud específica, "a una recapitalització pública com a mesura de precaució", amb la finalitat de preservar el compliment de tots els índexs de capitalització també en escenaris hipotètics de particular gravetat i altament improbables.

"Les mesures previstes al decret s'ajusten a la disposició d'administració extraordinària adoptada recentment pel BCE", va subratllar l'Executiu del país transalpí, i va subratllar que l'objectiu d'aquestes mesures és que els administradors prenguin les iniciatives necessàries per preservar l'estabilitat i la consistència de la gestió de la companyia i completar l'enfortiment dels actius del banc.

En estreta relació amb les institucions comunitàries, les garanties previstes es concediran de conformitat amb les normes sobre les ajudes estatals, va precisar el Govern italià.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.