Govern d'Andorra, sobre la crisi de Thomas Cook: "No hauria de significar un impacte important"

Publicat 2/10/2019 20:49:04CET
El ministre portaveu, Èric Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'Andorra.
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 2 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre portaveu d'Andorra, Èric Jover, ha manifestat en la seva compareixença posterior al Consell de Ministres que la fallida de l'agència de viatges britànica Thomas Cook "no hauria de significar un impacte important per al país".

El turoperador Nielson portava esquiadors britànics al Pirineus, i també a Andorra, amb vols xàrter que noliejava a Thomas Cook i que operaven en l'Aeroport de Lleida-Alguaire.

Segons ha reconegut Jover, els britànics no tenen molt pes en el turisme d'Andorra i "les estacions estan cercant alternatives", pel que l'impacte de la fallida de Thomas Cook serà menor.

OBRES A l'HOSPITAL

El Consell de Ministres d'Andorra celebrat aquest dimecres ha servit per aprovar la licitació dels treballs per al condicionament de la unitat de cirurgia major ambulatoria de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, en la qual no és necessari l'ingrés del pacient.

Es tracta de reformar i adequar els espais existents traslladant els elements sanitaris a una nova ubicació per millorar els circuits interns, així com l'ampliació de les dependències d'aquesta unitat, ha explicat el ministre portaveu.

Així mateix, també s'ha acordat la licitació dels treballs de climatització de l'edifici Clara Rabassa, i concretament de les plantes 2, 3 i 4, que alberguen les dependències dels ministeris de Salut i d'Assumptes Socials, Habitatge i Joventut.

AJUDES

D'altra banda, el Govern d'Andorra ha aprovat les ajudes per al foment de la sega dels prats corresponents al 2019 per un import de 381.592,21 euros, de les quals es beneficien un total de 69 explotacions agràries.

Aquestes subvencions tenen per objectiu que el bestiar s'alimenti amb farratges produïts a Andorra i, alhora, contribuir al manteniment del paisatge i de la biodiversitat del país.

El Consell de Ministres també ha aprovat la tercera remesa d'ajudes als comerciants del Pas de la Casa, que dóna resposta a 13 peticions d'ajuda com a conseqüència del tancament de la carretera RN22, que uneix Andorra amb França.

L'import d'aquestes 13 ajudes summa 7.673,10 euros, que se sumen als 51.844,79 ja repartits en les dues remeses anteriors.

A nivell internacional, s'ha acordat una contribució en concepte d'ajuda humanitària d'emergència per valor de 15.000 euros a favor del Fons oficial governamental d'ajuda al desastre de les Bahames, i una altra per un import de 20.000 euros a favor del Programa Mundial d'Aliments, que es destinarà al projecto "Producció hidropònica de farratge fresc per a ús ramader" a Algèria.

el més llegit

 1. 1

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 2. 2

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 3. 3

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 4. 4

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 5. 5

  Puigdemont i Comín renuncien a integrar-se al grup Verds-ALE de l'Eurocambra

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista