Publicat 21/10/2019 13:44:00 +02:00CET

El Govern britànic confirma que proposarà aquest dilluns votar la llei del Brexit als Comuns

Protestes contra el Brexit a Londres
Yui Mok/PA Wire/dpa

LONDRES, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern del Regne Unit ha confirmat que presentarà aquest dilluns davant la Cambra dels Comuns la llei que regularà la sortida de la Unió Europea, requisit imprescindible perquè els diputats donin el vistiplau al pla que va negociar la setmana passada el primer ministre Boris Johnson.

L'esmena Letwin que va ser aprovada aquest dissabte a la Cambra baixa del Parlament britànic condiciona qualsevol aprovació d'aquest pla a la tramitació de la llei de l'acord de retirada, cosa que va obligar Johnson a sol·licitar a contracor una pròrroga del divorci --ja seria la tercera-- a la Unió Europea.

El ministeri responsable del Brexit ha confirmat que aquest mateix dilluns intentarà que la Cambra dels Comuns es pronunciï sobre la llei, a l'espera de veure si el president de l'òrgan legislatiu, John Bercow, autoritza o no aquesta votació. Bercow ja va tombar en el seu moment una iniciativa del Govern de Theresa May en entendre que no es podia sotmetre a votació el mateix contingut diverses vegades.

"Els diputats tindran avui davant d'ells una llei que permetrà que el Brexit sigui una realitat el 31 d'octubre, que protegeix l'ocupació i la integritat del Regne Unit i ens permet avançar en les prioritats de la ciutadania com la sanitat, l'educació i la delinqüència", ha destacat en la nota el ministre per a la sortida de la UE, Steve Barclay, segons informa 'The Guardian'.

L'Executiu, que no té encara una majoria clara al Parlament per tirar endavant el text, té com a principal argument que el nou acord "elimina el 'backstop'", el pla d'emergència plantejat al principi per evitar una frontera dura a l'illa d'Irlanda.

El Ministeri de Barclay ha advocat per "respectar els resultats del referèndum" del juny del 2016 i resoldre d'una vegada per sempre els tràmits parlamentaris, de manera que el Regne Unit pugui abandonar el bloc comunitari a finals de mes de manera "ordenada i amistosa".