Actualitzat 16/12/2018 11:01

El Govern britànic assegura que no té intenció de convocar un segon referèndum sobre el 'Brexit'

Entrevista a Theresa May
SKY NEWS - Archivo

LONDRES, 16 des. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Educació britànic, Damian Hinds, ha assegurat aquest diumenge que la primera ministra, Theresa May, no té ni la més mínima intenció de convocar un segon referèndum sobre el 'Brexit' malgrat la feblesa que està exhibint a l'hora d'aconseguir l'aprovació del seu pla de sortida de la UE, pactat amb les autoritats de Brussel·les, i del descontentament de bona part de la població britànica.

"Un segon referèndum causaria divisió. La gent ja ha votat, ja hem tingut aquest referèndum i ara hem de posar-nos a la feina per aplicar-ho", ha comentat en declaracions recollides per Sky News, on va descriure l'acord de retirada com un pacte "equilibrat" que el Parlament britànic hauria d'aprovar.

Hinds surt a més al pas d'una informació publicada ahir pel diari 'The Times' en la qual donava a conèixer que majoria del gabinet de May, creu que el pacte està "mort", i que ja no descartaven per complet la possibilitat de celebrar un nou plebiscit.

Les fonts del diari descrivien un gabinet de ministres completament fragmentat en múltiples fronts. Un d'ells, el liderat pel ministre de Finances, Philip Hammond, és el que més s'està apropant la possibilitat de recomanar un nou referèndum, encara que manté que aquesta seria l'última opció, quan "totes les altres s'esgotessin".

Els també ministres David Lidington (ministre del Gabinet), David Gauke (Justícia), Amber Rudd (Treball), i Greg Clark (Negocis) recolzarien aquesta decisió però també apostarien per una altra solució viable que no impliqués tornar a plantejar la qüestió al poble britànic.

Sigui com sigui, les fonts de 'The Times' donaven gairebé per impossible que May pugui aconseguir millores addicionals al ja pactat, per la qual cosa la primera ministra ja estaria anticipant que el Parlament derroqui el seu pla per retornar la pilota a Brussel·les.

"May perdria, però almenys els eurodiputats es veurien obligats a enfrontar-se a les opcions disponibles: cap acord, un acord a l'estil de Noruega, pel qual el Regne Unit s'incorporaria a l'Associació Europea de Lliure Comerç (AELC) com a vincle secundari amb la UE, o bé el segon referèndum", segons el mitjà.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés